Sayfalar

10 Şubat 2014 Pazartesi

Ballı cevizli pasta

Медовик

Çok değişik tarif getirdim size bugün,umarım bu pastayı beğenirsiniz.

Ballı cevizli pasta

Malzemeler:

Un -3 bardak

Tereyağı- 150 g

Bal - 150 g

Yumurta - 3 ad

Toz şeker - 1+1/3 bardak

Ceviz - 100 g

Karbonat - 3/4 tatlı kaşığı

Krema için:

Süzme yoğurt - 1 kutu ( 500 g)

Labne peynir - 1 kutu

Toz şeker - 1+1/2 bardak

Hazırlanışı:

Geniş bir kapta yumurtaları,toz şeker,bal ve eritilmiş tereyağı karıştırın.Un ilave edin,daha sonra az miktar limon suyu ile karıştırılmış karbonat ve en son ince kıyılmış ceviz de ekleyip karıştırın.

18 cm'lik bir kalıbın dibine pişirme kağıdı yerleştirin (yanları yağlamaya gerek yok),hamuru kalıba dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.Hazır olup olmadığı anlamak için keke bir kürdan batırın,kürdan kuru ise kek pişmiştir demek.Kürdanın üstünde hamur varsa,pişmemiştir.
Kek fırındayken kremayı hazırlayabilirsiniz.Bunun için süzme yoğurt ile şekeri mikser yardımı ile çırpın.Yavaş yavaş Labne peyniri ekleyin.Hazır kremayı buzdolabına kaldırın.
Pişmiş keki tamamen soğuduktan sonra 3 veya 4 kata bölün.Katlar düz olmalı.Ortada kabarık olan kısmı ayırın ve blenderde çekin,o pastanın süsü olacak (isteğe bağlı birkaç adet ceviz de ekleyebilirsiniz).
Pastanın her katına kremayı sürün.Son olarak üstüne ve yanlarına da kremayı sürdükten sonra blenderde çektiğiniz kırıntıları dökün.

Önemli not:Pasta mutlaka en az 1 gece buzdolabında dinlenmeli,bu şekilde kek kremayı çeker ve daha lezzetli olur.
Afiyet olsun!

Sevgilerle,

Maya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder